Semester!!

Har kommer de forsta semesterbilderna fran resan ner. Har star Fabio och lastar in vaskorna i bilen. Trott efter intensiva veckor pa jobbet men glad att kunna smita ifran jobbet klockan tva pa fredagseftermiddan!

Vi akte genom Schweiz och dar ar naturen sa otroligt vacker. Det ar ett rent noje att aka pa motorvagar som ar kantade med vyer som denna:

Vi sov forsta natten i Basel. Morgonen darpa fortsatte vi nerat. Vi at en pizza till lunch i Locarno vid Lago Maggiore precis innan italienska gransen. Vi kunde varken parkera pa gatan eller kopa glass for vi kom pa att vi bara hade euro... Fabio svor lite over de stela schweizarna som ska halla pa sitt och inte kan anpassa sig till resten av Europa. Jag paminde honom att vi ju fortfarande har kronor i Sverige, och da sa han att vi iallafall ha rokforbud pa restauranger (vilket inte schweizarna har :((( ) I Locarno borjade vi kanna av medelhavsvarmen, det var rejalt svettigt och efter lunchen svalkade jag fotterna i Lago Maggiore:

Vi gjorde ett stopp pa tva natter i Cassine i Piemonte och halsade pa min kompis Laura och hennes familj. Vi gjorde lite sightseeing och akte runt och tittade pa vinodlingar, medeltida palats och vackra stenkyrkor. Det ar sa otroligt vackert dar uppe, sa gront och rent jamfort med sodra Italien. Har star Fabio, Piero och Laura framfor Bollente-kallan pa Piazza della Bollente i Acqui Terme. Acqui ar en gammal kurort med en het kalla mitt i stan. Vattnet som ar valdigt sulfatrikt har en temperatur pa 74,5 grader och rinner ur kallan som ar inbyggd i monumentet pa torget.

Sa har vackert ar det i Pescocostanzo i Abruzzo. En liten by uppe i Appenninerna dar luften ar klar och frisk och husen vitkalkade och pelargonerna valler ut fran fonster och pa trapporna.

Jag i Pescocostanzo bland pelargoner och penséer:

Konstnarsateljé i Pescocostanzo:


Det var forsta delen av resan. Har i Napoli ar det hett och 95 % fuktighet. Vi skar luften med kniv. Nu fortsatter vi soderut mot Sicilien.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0